Zomertentoonstelling: Ongekend Natuurtalent

Ontdek de 114 unieke natuursoorten in Overijssel die om aandacht vragen

Hoe ziet een Tureluur eruit? Hoeveel poten heeft een Kempense Heidelibel en welke kleur heeft het Rapunzelklokje? Dat weten maar weinig mensen. Met deze actie vragen we aandacht voor deze bijzondere soorten. Want als we nu al niet weten hoe een Grote Karekiet of Kwartelkoning eruitziet, dan weten we dat al helemaal niet meer als ze dreigen te verdwijnen.

Tekenwedstrijd

Natuur voor elkaar vroeg basisschoolkinderen uit heel Overijssel om hun fantasie de vrije loop te laten en te tekenen wat ze denken bij namen als Stronkmier, Weidewasplaat en Tapuit. De mooiste kunstwerken zijn te zien tijdens de tentoonstelling Ongekend Natuurtalent welke opent op 15 juli. De tentoonstelling zal de gehele zomervakantie te zien zijn.

  • Meegedaan aan de tekenwedstrijd? Vanaf 15 juli tot en met 3 september heb jij met je tekening gratis toegang tot Natura Docet. De gratis entree geldt alleen voor het kind met de tekening.

Benieuwd naar de lijst met 114 bijzondere planten en dieren en hoe deze tot stand gekomen is? Kijk dan op www.ongekendnatuurtalent.nlKlik op een naam om meer te weten te komen over de eigenschappen en het leefgebied van de soort. Want die prachtige soorten wil je natuurlijk ook eens in het echt gaan spotten!

Waarom deze actie?

De Provincie Overijssel heeft een lijst samengesteld van 114 plant- en diersoorten die buiten de provincie niet of veel minder voorkomen. Omdat het met veel van deze soorten slecht gesteld is, heeft de provincie deze campagne bedacht om meer bewustwording te creëren. Deze actie is een initiatief van Natuur voor Elkaar, in opdracht van de Provincie Overijssel. Natuur voor Elkaar gelooft dat iedereen blij wordt van natuur. Daarom zijn wij de beweging die mens & natuur verbindt. Nieuwsgierig wat jij kunt doen? Natuur voor Elkaar heeft voor iedereen een bijpassend project dat bijdraagt aan een groener Overijssel. Je vindt alle projecten en initiatieven op natuurvoorelkaar.nl.