Overleven in weer en wind

De klimaten op aarde zijn aan het veranderen, maar wat betekent dat nu eigenlijk? Wat zijn klimaten en wat is het effect van veranderingen op de dieren in de natuur? Tijdens dit bezoek maken de leerlingen kennis met 5 verschillende klimaten in Europa en 5 diersoorten die in die klimaten kunnen leven. Wat als die klimaten veranderen? Als de temperatuur in de Alpen oploopt, wat betekent dat voor de Alpenmarmot? Misschien wel geen winterslaap meer. En kan de sneeuwuil nog jagen in IJsland als er geen sneeuw meer is? In tweetallen ontdekken de leerlingen welke landen, klimaten en dieren bij elkaar horen en ervaren ze de voordelen/problemen die deze dieren tegen gaan komen bij klimaatveranderingen.

Alles wat je moet weten:

 • Voor: Groep 6-8
 • Duur: 90 minuten
 • Aantal leerlingen: maximaal 2 klassen per programma
 • Vanuit school: één ouder/begeleider per vijf leerlingen
 • Hoofddoel: kennismakend en onderzoekend
 • Aansluiting kerndoel:
  40) De leerlingen leren in de eigen omgeving veel voorkomende planten en dieren onderscheiden en benoemen en leren hoe ze functioneren in hun leefomgeving.
  43) De leerlingen leren hoe je weer en klimaat kunt beschrijven met behulp van temperatuur, neerslag en wind.
  49) De leerlingen leren over de mondiale ruimtelijke spreiding van bevolkingsconcentraties en godsdiensten, van klimaten, energiebronnen en van natuurlandschappen zoals vulkanen, woestijnen, tropische regenwouden, hooggebergten en rivieren.
Boek direct

Geïnteresseerd in deze les? Reserveer dan gemakkelijk je bezoek online en vul het aanvraagformulier in.

Boek een schoolbezoek

Tot op het bot
Waterdieren
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Binnenkort: IJstijd Dieren