Te wild voor jou?

Te WILD voor jou?’ wegens succes verlengd! De tentoonstelling  gaat over (wilde) natuur in Nederland en ons conflict daarmee als samenleving. Hoeveel wilde, oorspronkelijke natuur kunnen we aan? En willen we dat ook echt? Willen we niet liever alles onder controle houden, keurig achter een hek, binnen een dijk, bijtijds gemaaid; en de schapen vredig grazend in de wei? Is daar wel plek voor (enge) roofdieren?

Nu de wolf weer terug is laait de discussie tussen voor- en tegenstanders op. Willen we wel wilde wolven in Nederland? Hoe gevaarlijk is de wolf eigenlijk? In hoeverre hebben we iets te willen als het om natuur(krachten) gaat?

Met de tentoonstelling “te WILD voor jou?” kom je veel te weten over de wolf, met feiten en fabels en prachtige beelden. Zo haken we aan bij de discussie over Antropoceen en ‘wilde natuur’, met de wolf als sprekend voorbeeld. In de tentoonstelling, die vooral ook geschikt is voor kinderen, laten we op begrijpelijke en aanstekelijke wijze de verschillende invalshoeken zien van de terugkeer van de wolf.


Voor de hele familie

De tentoonstelling is geschikt voor de hele familie. Op een speelse en interactieve manier word je meegenomen in het leven van de wolf. Zo kun je een zelftest doen om te zien welke rol jij aanneemt in een roedel, ontdekken wat wolven eten een eigen ‘Wolfie’ maken voor op Instagram of Facebook! Voor een kleine prijs kun je een met een binnen speurtocht in de huid kruipen van een detective. Kun jij de juiste dader aanwijzen?

In de grote parktuin van Museum Natura Docet kun je kruipen, sluipen en huilen als een wolf, terwijl je de superleuke buiten speurtocht doet bij de nieuwe tentoonstelling “Te WILD voor jou?”. Ben jij sneller dan een wolf? Ren dan 50 meter zo hard je kan om op tijd bij de ree te zijn. En ontdek intussen waar een wolf wel en niet van houdt. Ook kun je lekker schommelen, klimmen, zwieren en klauteren!

Werken van Martin Jarrie

Binnen de tentoonstelling worden ook de werken van de Franse kunstenaar en illustrator Martin Jarrie tentoongesteld. Deze gouaches vertellen het verhaal van ‘Peter en de Wolf’, een sprookje op muziek van de componist Sergej Prokofjev.

In het verhaal loopt een eend weg uit de tuin van Peter, zo het park in. Helaas voor de eend is er ook een wolf in het park. Die heeft wel trek en schrokt in één hap de eend van Peter op. Gelukkig weet Peter met een lang touw de wolf te vangen! Op het moment dat de wolf aan de boom hangt, komen er net een paar jagers uit het bos. Zij willen de wolf wel doodschieten! Peter springt er op tijd voor en stelt voor dat de wolf blijft leven maar naar een dierentuin wordt gebracht.

Buitengewone beesten

Blijf op de hoogte!

Naam(Vereist)
Bent u geïnteresseerd in het laatste nieuws voor het onderwijs?(Vereist)

Blijf op de hoogte!

Naam(Vereist)
Bent u geïnteresseerd in het laatste nieuws voor het onderwijs?(Vereist)

Menu