Educatie

Groep 3-4

Sporen in het bos

Verstopt door het museum zijn allemaal gewone, maar bijzondere bosdieren te vinden. Gewapend met een speurtochtkaart zoeken de leerlingen de bosdieren door het hele museum. Is het gelukt om ze allemaal te vinden? Dan gaan de leerlingen aan de slag met een ‘sporendomino’ waarbij ze de dieren die ze gevonden hebben plaatsen bij de juiste sporen.

Als extraatje ervaren de leerlingen ook nog welke speciale overlevingstrucjes deze dieren hebben om in het bos te overleven. Waarom klimt een eekhoorn eigenlijk met zijn kop naar beneden uit een boom? En wat doet een das met zijn lange nagels? Dit programma is gebaseerd op het landschap Noordoost-Twente.

Boek een schoolbezoek

Fossielenvinder

Ooit lang geleden leefden er mammoeten in Nederland, maar Nederland heeft ook onder water gelegen en het was hier zelfs een periode lang tropisch warm! Van het vasthouden van een mammoetslagtand tot het maken van een fossiele afdruk in klei en het zoeken naar echte dino-eieren, ervaar hoe het is om een paleontoloog te zijn! Bij de Stegosaurus kunnen de leerlingen ook proberen te lopen als een echte dino.

Boek een schoolbezoek

Blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.