De Groene Karavaan komt naar Twente van 1 t/m 15 juli

15 juli: Expeditie Natuurtalent

Op zaterdag 15 juli sluit de Groene Karavaan spectaculair af met een gratis activiteiten dag voor jong en oud in het prachtige natuurhistorisch museum Natura Docet! Als gast hebben we Sterrin Smalbrugge uitgenodigd die een interactieve dierenquiz gaat geven én waarmee kinderen op de foto kunnen. Ook voor (groot) ouders is er van alles te zien en te beleven. Kom ook en word een echt natuurtalent! De entree en activiteiten zijn deze dag geheel GRATIS. De officiële opening is om 11.00 uur. Ontdek hieronder het complete programma.

Dit is een activiteit van de Groene Karavaan Twente. Kijk voor meer info op natuurvoorelkaar.nl 

*Aanmelden of tickets reserveren is niet nodig voor deze dag.

< Veeg naar links of naar rechts >

Sterrin’s Grote Reptielenquiz

In De Grote Reptielen Quiz neemt de enige echte Sterrin Smalbrugge jullie mee in de wondere wereld van reptielen. Zo leer je tijdens de interactieve quiz over het leven van slangen, hagedissen, schildpadden en krokodillen. Kinderen kunnen alles aan haar vragen en natuurlijk met haar op de foto. Kom je ook?

Aanvang 11.30 uur

Ongekend Natuurtalent

Hoe ziet een Tureluur eruit? Hoeveel poten heeft een Kempense Heidelibel en welke kleur heeft het Rapunzelklokje? Dat weten maar weinig mensen. Met deze actie heeft Natuur voor Elkaar aandacht gevraagd voor deze bijzondere soorten. Want als we nu al niet weten hoe een Grote Karekiet of Kwartelkoning eruitziet, dan weten we dat al helemaal niet meer als ze dreigen te verdwijnen.

Leerlingen van basisscholen in heel Overijssel zijn afgelopen weken druk aan het tekenen gegaan. De leukste 10 tekeningen van de planten en dieren uit de lijst van 114 bijzondere soorten zijn van 15 juli t/m 3 september te bewonderen tijdens een echte tentoonstelling in museum Natura Docet.

Check het gratis activiteitenprogramma hier!

Blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.