Het Klokhuis te gast bij museum Natura Docet

Niemand minder dan Eva Cleven van het televisieprogramma Het Klokhuis heeft eind april een bezoek gebracht aan museum Natura Docet. Ze wilde precies weten hoe een slang beweegt. Wie kan daar nou beter antwoord op geven dan conservator Eric Mulder? Koningspython Loesje, de huisslang van het museum, speelde daarbij de hoofdrol. Het camerateam van Het Klokhuis heeft flink veel opnames gemaakt.

Dat Het Klokhuis Eric als expert vroeg, is niet vreemd. De conservator is bioloog en gespecialiseerd in dierkunde. Zijn promotieonderzoek ging over reptielen en fossielen. ”Dan is het ook handig om veel te weten over levende reptielen”, vertelt Eric. Eric is een gepassioneerd verteller, voor zowel volwassenen als kinderen.

Ik vind het belangrijk om verhalen te vertellen, juist ook voor kinderen. Daarom geef ik onder meer colleges voor de MuseumJeugdUniversiteit. Het is een fijn gevoel om kinderen iets te leren over de dierenwereld. Het Klokhuis is daarvoor natuurlijk een prima programma.

Voor het Klokhuis had Eric zich goed voorbereid. Hij vertelt onder meer dat een slang ooit, heel lang geleden, pootjes heeft gehad. Om dat te bewijzen heeft hij zelf een röntgenfoto van Loesje laten maken bij Dierenartsenpraktijk Noordoost-Twente in Denekamp. Op die röntgenfoto zijn twee botjes te zien waar ooit pootjes zaten. Eric had ook een speelgoedaccordeon meegenomen om antwoord te geven op de vraag hoe een slang beweegt. Het resultaat van dat alles is ergens in het najaar te zien. Wanneer de uitzending is, is nog niet bekend.

Zelf Loesje ook zien én voelen? Er zijn regelmatig meet & greets met Loesje gepland, hou hiervoor onze agenda in de gaten!

 

Letterspeurtocht Denekamp