Hoera! We zijn wederom provincie winnaar Kidsproof museum 2023.

De Kidsproof musea 2023 zijn bekend!! Na 11.000 inspecties van 6.000 museuminspecteurs is de lijst met Kidsproof musea 2023 bekend. 55 musea mogen voor één jaar lang dit felbegeerde keurmerk voeren en wij ook! Als klap op de vuurpijl is Natura Docet op 17 januari 2023 jl. voor maar liefst de 3e keer op rij verkozen tot provinciewinnaar van Overijssel!

Kidsproof musea zijn de Michelinsterren van de museumwereld en zijn beoordeeld door de eerlijkste groep museumbezoekers; de kinderen zelf. Museumkids.nl is dé plek voor museumfans tot 12 jaar. Hier kunnen zij laten weten welke musea zij het leukste vinden. Alle inspecteurs samen bepalen welke musea zich de meest Kidsproof musea van Nederland mogen noemen. Uit alle musea in Overijssel is Natura Docet door de kinderen zelf aangewezen als het meest Kidsproof van de provincie. In de inspectierapporten geven zij aan wat ze zo leuk vinden aan Natura Docet. Koningspython Loesje scoort hoog, evenals de workshops en de speurtochten door het museum en museumtuin.

De ontmoeting met slang Loesje was het gaafste van de hele dag! Ik heb veel over haar geleerd en durfde zelfs op de foto!

Initiatief van de museumvereniging

Museumkids Award is een initiatief van de Museumvereniging, en brengt de jongste generatie, en daarmee ook hun (groot)ouders, in contact met museale collecties door het hele land. Met die collecties vertellen musea verhalen waardoor kinderen de wereld en hun eigen omgeving leren ontdekken. Die verhalen versterken de binding met een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is.  Het museum kan deze waardevolle feedback gebruiken om nog aansprekender programma’s te ontwikkelen en de dienstverlening te verbeteren.

Een museum krijgt het kidsproof keurmerk op basis van de inbreng van kinderen in drie leeftijdsgroepen: 4 t/m 6, 7 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar.  Om je Kidsproof museum te mogen noemen is een rapportcijfer van een 8 of hoger nodig. Daarnaast moet het museum een goede NET promotor score hebben, dit is een meetinstrument in hoeverre kinderen het museum aanraden aan andere kinderen.

Uiteraard zijn wij heel blij en trots met de gewonnen award én het felbegeerde keurmerk. We hopen dat dit veel nieuwe kinderen en hun (groot)ouders uitnodigt om een bezoek te brengen aan museum Natura Docet. Na de Museumkids Awards is meteen het nieuwe inspectieseizoen gestart. Meld je aan als museuminspecteur via Museumkids.nl of download de app.