Eind maart bracht de crew van Vroege Vogels, het populaire natuurprogramma van BNN VARA, een bezoek aan Natura Docet en haar prachtige omgeving. Ze hebben hier een hele uitzending gefilmd en tijdens hun verblijf zelfs overnacht in ons museum. Afgelopen zaterdag was het resultaat te zien op televisie, en wat was het een schitterende aflevering!

Ontdek de natuur van Dinkelland

In de uitzending werd de adembenemende natuur van onze gemeente prachtig in beeld gebracht. Van de uitgestrekte bossen tot de oeroude Dinkel welke door een uitgestrekt landschap meandert en unieke lokale flora en fauna: het kwam allemaal voorbij. Bovendien was er ook speciale aandacht voor ons museum, waar de crew heeft overnacht.  Luuk van Laar, onze enthousiaste educator, nam presentator Menno Bentveld mee op een bijzondere rondleiding door het museum. Ze bespraken de geschiedenis van het museum, oprichter Bernink en een speciale vogel die in deze omgeving voorkomt: de ijsvogel.

Heb je de uitzending gemist of wil je deze nog eens terugkijken? Geen zorgen, je kunt de aflevering gewoon online bekijken! Klik op de onderstaande link om naar de website van Vroege Vogels te gaan en de uitzending te starten:

Bekijk de Vroege Vogels uitzending in Dinkelland