Te WILD voor jou?’ wegens succes verlengd! De tentoonstelling gaat over (wilde) natuur in Nederland en ons conflict daarmee als samenleving. Hoeveel wilde, oorspronkelijke natuur kunnen we aan? En willen we dat ook echt? Willen we niet liever alles onder controle houden, keurig achter een hek, binnen een dijk, bijtijds gemaaid; en de schapen vredig grazend in de wei? Is daar wel plek voor (enge) roofdieren?

Nu de wolf weer terug is laait de discussie tussen voor- en tegenstanders op. Willen we wel wilde wolven in Nederland? Hoe gevaarlijk is de wolf eigenlijk? In hoeverre hebben we iets te willen als het om natuur(krachten) gaat?

Met de tentoonstelling “te WILD voor jou?” kom je veel te weten over de wolf, met feiten en fabels en prachtige beelden. Zo haken we aan bij de discussie over Antropoceen en ‘wilde natuur’, met de wolf als sprekend voorbeeld. In de tentoonstelling, die vooral ook geschikt is voor kinderen, laten we op begrijpelijke en aanstekelijke wijze de verschillende invalshoeken zien van de terugkeer van de wolf.

1155 reacties.