Hoera! We zijn wederom uitgeroepen tot hét Kidsproof Museum 2022 van Overijssel!

Museum Natura Docet; HET kindvriendelijkste museum van heel Overijssel! Museum Natura Docet mag zich komend jaar, voor de tweede keer op rij, hét beste Kidsproof museum van Overijssel 2022 noemen. En daar zijn wij maar wat trots op! 

Tijdens de landelijke uitreiking van de MUSEUMKIDS awards is museum NATURA DOCET door kinderen verkozen tot het meest kindvriendelijke museum van Overijssel en is daarmee één van de 65 kindvriendelijkste musea in Nederland. De Museuminspecteurs, kinderen tot en met 12 jaar, gaven het museum het rapportcijfer 8.79. Het museum werd daarmee provinciewinnaar. De waardering die Museuminspecteurs uit het hele land hebben gegeven, maakt duidelijk wat ze van de activiteiten vonden, of ze iets nieuws geleerd hebben, of de medewerkers aardig waren en wat ze zelf aan het museum zouden veranderen. De kinderen beoordeelden Natura Docet zo hoog omdat ‘zij de tentoonstellingen en de workshops erg leuk vonden, er veel te doen en te ontdekken valt en het museum erg interessant is.’

Museumkids Award is een initiatief van de Museumvereniging, en brengt de jongste generatie, en daarmee ook hun (groot)ouders, in contact met museale collecties door het hele land. Met die collecties vertellen musea verhalen waardoor kinderen de wereld en hun eigen omgeving leren ontdekken. Die verhalen versterken de binding met een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is. Het museum kan deze waardevolle feedback gebruiken om nog aansprekender programma’s te ontwikkelen en de dienstverlening te verbeteren.

In de afgelopen 12 maanden hebben duizenden deelnemende kinderen bijna 8.000 inspecties gedaan. Dat is veel, omdat musea in die periode meer dan 6 maanden gesloten waren. Het is bijzonder toch zo veel positieve reacties te krijgen, en mooi dat jonge mensen zulke positieve ervaringen opdoen. We hopen dat dit een basis legt voor meer bezoeken in de toekomst. Alle musea die het Kidsproof label hebben verdiend, krijgen een ereplek op Museumkids.nl. Na de Museumkids Awards is meteen het elfde inspectieseizoen gestart.

Uiteraard zijn wij heel blij en trots met de gewonnen award. We hopen dat dit veel nieuwe kinderen en hun (groot)ouders uitnodigt om een bezoek te brengen aan museum Natura Docet. Na de Museumkids Awards is meteen het elfde inspectieseizoen gestart. Dus kom gauw een bezoekje brengen en wordt museuminspecteur!

Ook museuminspecteur worden? Meld je dan aan op museumkids.nl >>