22 t/m 29 mei is de week van de biologie!

Hier in het museum vieren we ook de Week van de Biologie. We organiseren allerlei workshops voor jong en oud.  Zo kun je bijvoorbeeld op jacht gaan naar waterdiertjes en van alles te weten komen over wat er onderwater leeft of onderzoek wat een uil nou eigenlijk heeft gegeten. De uitgeplozen braakballen mag je zelfs mee naar huis nemen! Lees snel verder.

Week van de Biologie

Wegens groot succes organiseert het Nederlands Instituut voor Biologie (NIBI) dit jaar alweer de 6e editie van de week van de Biologie daar kunnen wij als museum niet bij achter blijven. Deze week zetten we biologie nog eens extra op de kaart.

De week van de biologie bestaat uit een aaneenschakeling van openbare evenementen om alle Nederlanders kennis te laten maken met de nieuwste biologische ins en outs.

Activiteiten 27 & 28 mei

11.00 uur Op jacht naar waterdiertjes!

Met schepnetjes, zoekkaarten en loepjes kunnen we kijken welke prachtige diertjes er allemaal in het water leven. En dat zijn er heel wat! Onder begeleiding ga je op zoek naar waterdiertjes in één van de museumvijvers. Je leert van alles over de wondere waterwereld.

12.00 Meet & Greet met koningspython Loesje

Heb jij haar al ontmoet? Loesje is de huisslang van Natura Docet, een koningspython. Je krijgt tijdens de Meet & Greet-momenten dan ook de gelegenheid Loesje eens goed van dichtbij te bekijken. Kom tijdens deze ontmoeting alles te weten over de Koningspython, vraag onze gids het hemd van het lijf en ga op de foto met Loesje! Je krijgt een mooie ansichtkaart van Loesje.

  • Kosten €3,50 per persoon

14.00 Rondleiding eetbare planten

De museumtuin van Natura Docet zit vol bijzondere planten, wist je dat planten ook eetbaar kunnen zijn. Bij deze rondleiding gaat Jos je er van alles er over vertellen!

15.00 Braakballen uitpluizen

Op de zolder van het museum kun je een heus moordmysterie oplossen! Tijdens het braakballenpracticum ga je zelf een echte braakbal uitpluizen en ontdek je wat de uilen hebben gegeten. Heb je wel eens een braakbal in het echt gezien? Zo’n bal vol botresten, die de uil uitspuugt als hij een muis heeft gegeten? Dat is niet vies, heel interessant juist! En uitpluizen is nog leuker. De uitgeplozen braakballen botjes mag je (als je het durft!) mee naar huis nemen.

  • Kosten: €3,50 per persoon

Er is hier altijd iets te doen! | Agenda | Museum Natura Docet Denekamp

Speciale actie voor scholen

Boek een lesprogramma met korting. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen goed geïnformeerd zijn over de natuur. Daarom geven we in de week van de biologie €1,50 korting per leerling. Ben je benieuwd check hier de educatie!

De Natuur Onderwijst | Educatie | Museum Natura Docet Denekamp

Hou onze website en socials in de gaten voor meer informatie.

 

Koop hier je kaartje!

Natura Docet in Denekamp – Tickets (weticket.com)