Het spannendste familie-uitje in de zomer

Kijk je ogen uit!

Ga deze zomervakantie op ontdekkingstocht en verwonder je over de bijzondere collectie dieren in de Wonderkamers, vergaap je aan het geraamte van een mammoet, bouw je eigen digitale bos in Funky Forest , volg té gekke workshops en geniet op het terras van het tuincafé. Ontdek hieronder ons boordevolle zomervakantie programma!

Word pientere professor

Trek je labjas aan en ga op jacht naar die bijzondere vondst.  Experimenteer en ga op ontdekkingstocht naar het leven van miljoenen jaren geleden. In het laboratorium mag je zeven en zoeken. Wie weet vind jij wel een haaientand of schelp die superoud is! En die mag je dan natuurlijk mee naar huis nemen. Ga in de vijver in de museumtuin op zoek naar waterbeestjes of graaf dino botten op.

Of word dappere detective

Sluip door het museum, zoek bewijzen en los de moord op het schaap op! Gewapend met een echt detective dossier ga je door het hele museum op zoek naar bewijsmateriaal, lukt het jou om het grote mysterie op te lossen?

Ontdek het laboratorium

Echte fossielen prepareren in een ons echte lab! Want wat is een leukere manier om te leren dan het zelf ontdekken? Tijdens je bezoek aan het museum kan je dit live meemaken. Vraag onze enthousiaste medewerkers de lab-jas van het lijf over alles wat met fossielen prepareren te maken heeft!

Steek je handen uit de mouwen en help mee met ons archeologisch werk.  Haaientanden, schelpen of misschien wel een ammoniet! Wat ga jij vinden? Doe mee met verschillende te gekke workshops in het lab en leer op een interactieve manier meer over fossielen en de grondlagen uit onze eigen omgeving.

Klimmen & klauteren in de museumtuin

Beleef avonturen in de natuur! Een bezoek aan Museum Natura Docet is niet compleet zonder een wandeling door onze museumtuin. De tuin heeft heel wat verrassingen in petto. Want wat is er nou leuker als buiten lekker ravotten, klimmen, ontdekken en spelen? Volg de speurtocht door de tuin en doe onderweg leuke opdrachtjes. Waag een sprong in de verspringbak, ga op jacht naar waterdiertjes, schiet zoveel mogelijk punten met de katapult en breng een bezoekje aan de schapen! Een heerlijke dag uit voor de hele familie.

Een boordevol zomerprogramma!

 De hele zomervakantie staan iedere dag dé leukste activiteiten op het programma! Kijk op de poster hiernaast en klik voor een grotere weergave.
*Let op: alle activiteiten & workshops zijn onder voorbehoud.

Blijf op de hoogte!

Naam(Vereist)
Bent u geïnteresseerd in het laatste nieuws voor het onderwijs?(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf op de hoogte!

Naam(Vereist)
Bent u geïnteresseerd in het laatste nieuws voor het onderwijs?(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu