De zomervakantie komt eraan!

Tijd voor familieplezier bij Natura Docet

De zomervakantie staat voor de deur en dat kan maar één ding betekenen: leuke dingen doen met het hele gezin! Van maandag 17 juli t/m zondag 3 september is er van alles te beleven voor jong én oud.  Bezoek ons bijzondere museum in Denekamp en geniet van de talloze activiteiten op de agenda. Ook zijn we de gehele vakantie geopend van 10.00 – 17.00 uur.

Wat staat er op het programma?

Je zult je ogen uitkijken tijdens de demonstraties die we organiseren. Maar dat is nog niet alles! Steek je handen uit de mouwen en ga zelf aan de slag tijdens onze workshops. Een bezoek aan ons museum is bovendien ideaal te combineren met een wandeling door onze prachtige landschapstuin. Kinderen kunnen zich uitleven op de verschillende speeltoestellen, spelen met water, dino botten opgraven of lekker klimmen. Ontdek de leukste activiteiten:

  • Graaf dinobotten op en voel je een echte archeoloog
  • Ga op jacht naar waterbeestjes in de vijvers
  • Ontmoet koningspython Loesje en overwin je angsten
  • Pas een imkerpak en leer alles over bijen
  • Maak een reis door de tijd met een toffe sticker speurtocht door de tuin

Na al die avonturen kun je lekker neerploffen op het terras met een kop koffie of een heerlijk ijsje. Kortom: een perfect dagje uit voor de hele familie!

Houd onze website in de gaten, want er worden steeds meer activiteiten toegevoegd aan de agenda.

Praktische informatie

  • Natura Docet is alle dagen geopend van 10.00 – 17.00 uur.
  • Activiteiten & workshops zijn helaas niet vooraf te reserveren. Dit kan alleen op de dag zelf aan de balie. Om teleurstelling te voorkomen raden wij aan om tijdig naar het museum te komen. Vol is vol.
  • Programma onder voorbehoud.

Alle speurneuzen verzamelen!

Natura Docet zoekt goede speurders voor onze speurtochten! Ga op een  waanzinnige reis door de tijd in de museumtuin en ontdek hoe alles begon. Een toffe sticker speurtocht met 22 opdrachten gebaseerd op het gelijknamige boek van Bouwine Bergsma en Adriaan Bijloo. Lukt het jou om je eigen tijdreis compleet te krijgen?

Liever binnen op avontuur? In het museum vind je allerlei bijzondere dieren. Weet jij ze allemaal te vinden? Ga op safari met deze speurtocht en beleef het museum op een leuke en avontuurlijke manier. Met foto-aanwijzingen en een beetje speurwerk ontdek je alle bijzondere dieren van het museum.

Smullen in het tuincafé

Tijdens je bezoek of na afloop daarvan ben je van harte welkom in het gezellige tuincafé voor een drankje en wat lekkers, speel een spelletje of ga aan de knutsel. Tijdens de vakantie is de keuken tussen 12.00 – 14.00 uur geopend voor een kleine lunch zoals tosti’s en poffertjes!

Blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.