Afsluiter ‘Groene Karavaan’ groot succes!

Op zaterdag 15 juli was het zover: de afsluiting van de Groene Karavaan in museum Natura Docet in samenwerking met Natuur voor Elkaar. En wat een succes! Zo’n 500 bezoekers kwamen naar het museum om deel te nemen aan allerlei activiteiten. De dag begon feestelijk met het doorknippen van een groene strik door Jessica de Winter van Provincie Overijssel, Jana Simmelink, directeur ai en reptielendeskundige Sterrin Smalbrugge. Vervolgens werd de expositie ‘Ongekend Natuurtalent’ geopend, waar de mooiste tekeningen van basisschoolleerlingen te bewonderen zijn.

Interactieve quiz door Sterrin Smalbrugge en workshops

Op het doe-veld stond een groot led-scherm waar Sterrin Smalbrugge met de Grote Reptiel feit en fabelquiz het programma opende. Bezoekers konden actief meedoen en naderhand met haar op de foto. Daarna was het tijd voor onze educator Luuk en Koningspython Loesje. Luuk nam de bezoekers mee in de wereld van de koningspython met leuke, leerzame interacties.  Ook waren er vele andere workshops waar jong en oud aan mee kon doen. Knutselaars konden aan de slag bij Monique om met houtskool, verf of klei een eigen dier te maken. ‘Kliederen’ was mogelijk bij de stand van Natuur voor Elkaar voor het maken van zaadbommetjes. Samen met vrijwilligers van Landschap Overijssel konden er nestkastjes getimmerd worden en onze eigen vrijwilligers gaven workshops uilenballen uitpluizen en waterdiertjes vangen. In het museum konden bezoekers live meekijken met het prepareren van fossielen.

Met Zonder Jas, hét buitenspeelplatform van Nederland

Buitenspelen is niet alleen leuk, maar ook essentieel voor de ontwikkeling van kinderen. Het stimuleert creativiteit, versterkt motorische vaardigheden en creëert een band met de natuur. Sieb en Loes (broer en zus) van ‘Met Zonder Jas’ lieten deze middag zien hoe leuk buitenspelen kan zijn! Samen bloemen uit elkaar halen en weer in elkaar zetten. Door verschillende onderdelen te mixen konden bezoekers een eigen bloemontwerp creëren.

Een geweldige dag vol natuurontdekkingen en creativiteit

Naast de workshops waren er ook leerzame lezingen, bijvoorbeeld van imker over bijen en van Annemarit van Broekhoven, auteur van het boek ‘Bionische Vogel’, die belangstellenden meenam op een reis door het vogelrijk. Tussen alle activiteiten door kon er op het museumterras genoten worden van een biologische picknick met huisgemaakte quiche, broodjes, salades en overheerlijke taartjes van de foodtruck van Blond.

‘Expeditie Natuurtalent’ was een geweldige dag vol verrassende natuurontdekkingen en veel creativiteit. We willen iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan deze geslaagde dag en we hopen jullie snel weer te zien bij museum Natura Docet.

 

Binnenkort: IJstijd Dieren