Organisatie

Missie, doel & resultaten

Missie & doel

Missie
Natura Docet is een plek van betovering. Een belevingsmuseum en landschapscentrum waar de bijzondere collectie van Meester Bernink naadloos overgaat in informatie over het landschap. Het laat de bezoeker zich verwonderen door met een andere blik naar de natuur te kijken.

Doel
De doelstellingen van Natura Docet zijn gebaseerd op de bestaande kwaliteiten van de moederorganisaties zoals de natuurhistorische collectie van Natura Docet. De doelstellingen voor Natura Docet zijn als volgt geformuleerd:

Toeristen

Het doen toenemen van het aantal bezoeken aan Noordoost Twente door (dag) toeristen uit de regio, de rest van Nederland en Duitsland aan te trekken.

Collectie

Het behouden en presenteren van de collectie van Meester Bernink, de grondlegger van Natura Docet, en het bundelen van de kennis en informatie over de unieke kenmerken van het Noordoost-Twentse landschap.

Versterken

Het versterken van de positie van het belevingsmuseum en landschapscentrum in Twente.

Cultuur

Een culturele onderneming zijn met een gezonde exploitatie.

Educatie

Het verzorgen van (natuur)educatie en -informatie, vooral aan kinderen in de basisschoolleeftijd maar ook aan het algemeen publiek, is en blijft een wezenlijk onderdeel van de “core business” van Natura Docet.

Samenwerken

Meer samenwerking generen tussen en met organisaties en instellingen die betrokken zijn bij het Nationaal landschap Noordoost-Twente.

Bouwen

Natura Docet maakt onderdeel uit van culturele basis infrastructuur van de Provincie Overijssel en bouwt in die hoedanigheid in onderlinge samenwerking haar rol daar in uit.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Binnenkort: IJstijd Dieren