Kom jij ons gezellige team versterken?

Wij zoeken vrijwilligers

De medewerkers van Museum Natura Docet  werken samen met vrijwilligers die het team ondersteunen.
Als vrijwilliger ben je onmisbaar. Je bezorgt bezoekers een fijn verblijf in het museum. De vrijwilligers assisteren bij de ontvangst van de bezoekers, het begeleiden van publieksactiviteiten en het uitvoeren van de educatieve programma’s en rondleidingen door huis en tuin van het museum. Een groep handige handen houdt zich bezig met technische zaken in- en rondom het gebouw. Bij de afdeling Collectie en Kennis wordt gewerkt aan het beheer, behoud en (beeld)registratie van de vele opgezette dieren, mineralen en fossielen. In de tuin is een groep vrijwilligers bezig met onderhoud van de tuin en de nieuwe natuur. De imkers van Denekamp ondersteunen bij het onderhoud van de bijenvolken en het educatieprogramma. Ook zijn we op zoek naar enthousiaste gastvrouwen & heren voor in ons tuincafé.

Begeleid je graag workshops, schoolklassen en/of rondleidingen? Meld je dan aan als educatieve vrijwilliger.

Zit werken met kinderen in je bloed en vind je het leuk om jong en oud met natuur kennis te laten maken? Dan is werken in de educatie iets voor jou! Als vrijwilliger educatie begeleid je leerlingen van de basisschool en/of voortgezet onderwijs op hun reis door Natura Docet. Kinderen zijn vaak ontzettend nieuwsgierig, ontwapenend en leergierig; dat maakt deze functie juist zo leuk. En lijkt het je daarnaast ook leuk om bezoekers te vertellen over de natuur en uitgebreide collectie van Natura Docet. Dan is rondleiden echt iets voor jou. Je neemt groepen bezoekers van alle mogelijke leeftijden mee op een tour door de tentoonstelling en laat hen op een speelse manier kennis maken met het museum.

  • Lesprogramma’s en rondleidingen vinden op verschillende tijden plaats. Afhankelijk van jouw beschikbaarheid kijken we wanneer je aan de slag kunt.
  • Je hoeft geen achtergrond in de educatie te hebben om als vrijwilliger educatie aan de slag te gaan. We leiden je graag op en bieden de kans om jezelf te ontwikkelen in de rol als educatieve vrijwilliger!

Ben jij een goed visitekaartje voor het museum? Heb je graag contact met mensen, wil je hen vooral welkom heten, informatie verstrekken en wegwijs  maken? Dan is een functie als gastheer of gastvrouw echt iets voor jou! Aan de balie ontvang je de bezoekers en verkoop je daarnaast producten uit de museumwinkel. Voor deze functie is het belangrijk dat je ook in de weekenden beschikbaar kunt zijn.

Ben jij representatief en gastvrij en voorzie jij de bezoekers van het tuincafé graag van de lekkerste koffie en taart?  Uitgifte van koffie, thee of andere drankjes en lekkernijen aan de bezoekers. Je ruimt af, verzorgt de vaatwasser, koffiemachine, maakt kleine lunch gerechten klaar in de keuken en zorgt dat het café (in de zomer ook het terras) een representatieve ruimte is en blijft tijdens de openingstijden van het museum. Aan het eind van de dag maak je de kassa op en staat alles weer klaar voor de volgende dag.

 

Ben je handig, kan je goed timmeren of helpen bij kleine verbouwingen? Kom ons helpen!

Vrijwilliger worden?

Kom gerust eens langs en maak een praatje met één van onze medewerkers, zij vertellen je er graag meer over. En wie weet mogen we je dan begroeten als nieuwe vrijwilliger? Aanmelden kan via via 0541-351325 of vul onderstaand aanmeldformulier in.

Je wordt dan uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek waarna een inwerkperiode volgt. Er zijn altijd handige handen, goede vertellers en gastdames- en heren nodig in de organisatie van Natura Docet.

Neem contact op

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld

Vrijwilligers aan het woord

Hieronder lees je enkele verhalen van vrijwilligers die werkzaam zijn voor Natura Docet.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Binnenkort: IJstijd Dieren