Een beleving die meer is dan alleen leerzaam

Kijk je ogen uit!

Ga op ontdekkingstocht en verwonder je over de soortenrijkdom in de bijzondere collectie dieren in de Wonderkamers, vergaap je aan het geraamte van een mammoet of ga zelf op zoek naar fossielen. Er is buiten ook genoeg te beleven. Geniet van onze prachtige parktuin, of je nu zin hebt in een rustige wandeling of een avontuurlijke speurtocht samen met de kinderen.

Werkkamer Meester Bernink

Meester Bernink was meer dan alleen een schoolmeester. Hij was een natuuronderzoeker, plantenverzamelaar en de oprichter van Natura Docet. In de werkkamer is van alles te zien waar de oprichter en eerste directeur van Natura Docet mee bezig was; voor het museum zorgen, de collectie beheren en uitbreiden. Aan de wand hangen prachtige oude geologische kaarten en fossielen. Ook is hier het skelet van een Wolharige mammoet te bewonderen. Met haar gigantische slagtanden torent de mammoet hoog boven je uit. Eigenlijk is dit exemplaar één grote puzzel. Elk bot – het zijn er maar liefst 70! – is afkomstig van een andere mammoet.

Wonderkamers

Reis de wereld rond in de wonderkamers. Laat je verbazen en verwonderen door dieren uit alle windstreken. Vergaap je aan de enorme collectie die meester Bernink heeft verzameld! Van ijsvogel tot paradijsvogel, vogelbekdier en zeekrokodil. De inrichting laat goed zien op welke manier Bernink zelf ooit zijn museum inrichtte.

Oertijdzaal

In de Oertijdzaal nemen bijzondere fossielen en mineralen uit Twentse bodem je mee op hun reis vanaf het Zuidelijk halfrond, via tropisch gebied tot aan de Noordzee. Zo krijg je een spannend beeld van het ontstaan van Twente, vanaf de IJstijd tot en met nu.

Dieren & planten van Twente

Ontdek de biodiversiteit van het Twentse landschap. Alle dieren en planten die je in deze zaal vindt, komen uit deze regio! Twente is een natuurrijke regio waar dieren en planten op veel plekken nog rustig hun gang kunnen gaan. Kijk rond en verwonder je! Hoeveel van deze dieren en planten heb jij in de buitenlucht gezien?

Lab

De natuur kan op vele manier onderzocht worden: speur mee naar de kleinste details. Op gezette tijden worden demonstraties prepareren gegeven. Dan kun je onze enthousiaste medewerkers ook de lab-jas van het lijf vragen over alles wat met fossielen prepareren te maken heeft!
Over ons

Funky Forest is op het moment buiten werking

Tijdelijk is de film over mr. Bernink te zien in Funky Forest.

Een dag uit het leven van mr. Bernink: kruip in de huid van de schoolmeester en ontdek op een spannende manier de natuur.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Binnenkort: IJstijd Dieren