Een beleving die meer is dan alleen leerzaam

Kijk je ogen uit!

Ga op ontdekkingstocht en verwonder je over de soortenrijkdom in de bijzondere collectie dieren in de Wonderkamers, vergaap je aan het geraamte van een mammoet, verbaas je over fossielen, bouw je eigen digitale bos in Funky Forest en geniet van de mooie parktuin van het museum en van het landschap van Noord Oost Twente.

Werkkamer Meester Bernink

Meester Bernink was meer dan alleen een schoolmeester. Hij was een natuuronderzoeker, plantenverzamelaar en de oprichter van Natura Docet. In de werkkamer is van alles te zien waar de oprichter en eerste directeur van Natura Docet mee bezig was; voor het museum zorgen, de collectie beheren en uitbreiden. Aan de wand hangen prachtige oude geologische kaarten en fossielen. Ook is hier het skelet van een Wolharige mammoet te bewonderen. Met haar gigantische slagtanden torent de mammoet hoog boven je uit. Eigenlijk is dit exemplaar één grote puzzel. Elk bot – het zijn er maar liefst 70! – is afkomstig van een andere mammoet.

Wonderkamers

Reis de wereld rond in de wonderkamers. Laat je verbazen en verwonderen door dieren uit alle windstreken. Vergaap je aan de enorme collectie die meester Bernink heeft verzameld! Van ijsvogel tot paradijsvogel, vogelbekdier en zeekrokodil. De inrichting laat goed zien op welke manier Bernink zelf ooit zijn museum inrichtte.

Oertijdzaal

In de Oertijdzaal nemen bijzondere fossielen en mineralen uit Twentse bodem je mee op hun reis vanaf het Zuidelijk halfrond, via tropisch gebied tot aan de Noordzee. Zo krijg je een spannend beeld van het ontstaan van Twente, vanaf de IJstijd tot en met nu.

Dieren & planten van Twente

Ontdek de biodiversiteit van het Twentse landschap. Alle dieren en planten die je in deze zaal vindt, komen uit deze regio! Twente is een natuurrijke regio waar dieren en planten op veel plekken nog rustig hun gang kunnen gaan. Kijk rond en verwonder je! Hoeveel van deze dieren en planten heb jij in de buitenlucht gezien?

Lab

De natuur kan op vele manier onderzocht worden: speur mee naar de kleinste details. Op gezette tijden worden demonstraties prepareren gegeven. Dan kun je onze enthousiaste medewerkers ook de lab-jas van het lijf vragen over alles wat met fossielen prepareren te maken heeft!
Over ons

Funky Forest is op het moment buiten werking

Water stroomt, bomen groeien en vlinders vliegen. Stap in de ruimte en rond jouw lichaam vormt zich een boom! Tap water uit de waterval en laat de boom groeien. Raak de boomtakken aan en er ontspruiten bladeren en bloemen aan de knoppen. Bomen die te weinig voeding krijgen, verdorren en sterven uiteindelijk af. Help jij mee om het bos gezond te houden?

Blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.