Binnenkort jarig?

Vier je kinderfeestje tussen de (wilde) dieren!

Nodig al je vriendjes en vriendinnetjes uit voor jouw kinderfeestje in een museum. Hoe leuk is dat? Binnen en buiten het museum is van alles te beleven voor kinderen van alle leeftijden. Je kunt kiezen uit vijf verschillende thema feestjes of zelf een programma samenstellen. Na het programma (dat ongeveer 60 minuten duurt) heb je alle tijd om op avontuur te gaan door het museum en de tuin. Onze museumgidsen maken er een feest van en je steekt er nog iets van op ook.

Bekijk de thema’s

De baas van het museum kan jouw hulp goed gebruiken! Er is zoveel werk te doen in het museum. Ga op zoek naar de verstopte dieren, maak samen een minimuseum, help met het sorteren van spulletjes die de baas verzameld heeft en zoek het broertje/zusje van de knuffeldieren.

Na een korte inleiding, en nadat je een schelp, dino of fossiel hebt uitgekozen, gips je je eigen favoriet. Onder begeleiding van een museumgids maak je een reis door de tijd en door het museum. Naast miljoenen oude dino-fossielen kom je ook een mammoetskelet, de eland van Borne en andere prehistorische en vaak uitgestorven dieren tegen. Ondertussen droogt het gips en neem je na afloop een mooi gegipst fossiel mee naar huis.

Onder begeleiding van een gids, kun je met een zoekkaart, een bak en een schepnet op zoek naar waterdiertjes in één van de museumvijvers. Je leert van alles over de wondere waterwereld en je kunt het mooiste diertje natekenen.

Let op: Omdat er ’s winters niet veel te vinden is in de vijver, wordt dit kinderfeestje in de zomermaanden, van april t/m september gehouden.

Op de zolder van het museum kun je een heus moordmysterie oplossen! Tijdens het braakballenpracticum ga je zelf een echte braakbal uitpluizen en ontdek je wat de uilen hebben gegeten. Heb je wel eens een braakbal in het echt gezien? Zo’n bal vol botresten, die de uil uitspuugt als hij een muis heeft gegeten? Dat is niet vies, heel interessant juist! En uitpluizen is nog leuker. De uitgeplozen braakballen botjes mag je (als je het durft!) mee naar huis nemen.

Wat is er nu leuker dan broedende vogels in je tuin? Maak daarom een vogelhuisje voor ze! Samen met Jos Natuur bouw je van hout een mooie nestkast én leer van alles over vogels. Na het timmeren kun je binnen en buiten het museum speuren naar vogeltjes en andere dieren.

Praktische informatie

Entree + beker ranja + begeleiding van een gids + cadeautje van de jarige op basis van minimaal 8 (betalende) kinderen/volwassenen.€12,50
Taart p.p.€3,50
Waterijsje p.p.€1,00
Meet & Greet Koningspython Loesje€30

Momenteel werken we aan een nieuw concept in ons tuincafé. In overleg is het mogelijk om het kinderfeestje uit te breiden met bijvoorbeeld een broodje knakworst, poffertjes e.d.

Boek een kinderfeestje

  • Prijs: 12,50 €
  • Prijs: 1,00 €
  • Prijs: 2,50 €
  • 0,00 €
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf op de hoogte!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.