Voor mensen met dementie en hun dierbaren

Onvergetelijk Natura Docet

Onvergetelijk Natura Docet is een speciale rondleiding voor mensen met dementie en hun dierbaren. Zowel in het museum als op locatie. Je kunt individueel of in een kleine groep, samen met een gids, op een ontspannen manier het museum bekijken. Deze manier van ‘samen kijken’ heeft een positieve invloed op het zelfvertrouwen en de stemming van de persoon met dementie. Ook komt het de relatie met de mantelzorger ten goede. Bovendien biedt het museum een veilige en inspirerende omgeving om met lotgenoten in contact te komen. De focus ligt tijdens de rondleiding niet op de ziekte, maar op het beleven van een inspirerende middag.

Praktische informatie

Museumentree€10 p.p met een minimum van €90,- per groep van max. 10 personen
Rondleiding € 75,-
Kop koffie of thee in ons tuincafé€2,75 p.p. extra
Appeltaart of krentenwegge€3,50 p.p. extra
Onvergetelijk op locatie circa 60 minuten (excl. reiskosten en btw)€95,-
De rondleidingen worden uitgevoerd door speciaal opgeleide rondleiders en gastvrouwen en kunnen in overleg op een gewenste datum/tijdstip worden aangeboden

Aanvragen

Voorkeur locatie(Vereist)
MM slash DD slash JJJJ
Gewenst tijdstip
:

Onvergetelijk past bij ons museum

Onvergetelijk Natura Docet sluit aan op een belangrijke maatschappelijke rol die Natura Docet wil vervullen: optreden als verbindende schakel tussen burgers, verenigingen, overheden en bedrijfsleven om projecten te realiseren die het welzijn van mensen vergroten. In de lijn van Onvergetelijk Natura Docet ontwikkelde het museum eerder het project ikkanwelzijn, in nauwe samenwerking met Zorggroep Sint Maarten. Natura Docet ontving het certificaat Dementievriendelijk Museum.

Samenwerkingen

Onvergetelijk Natura Docet is ontwikkeld in samenwerking met het Stedelijk Museum Amsterdam en het Van Abbemuseum in Eindhoven. Het programma is geïnspireerd op het MeetMe@MoMA programma van het Museum of Modern Art in New York en is mede mogelijk gemaakt door de steun van het Gieskes-Strijbis Fonds, Fonds Sluyterman van Loo en Stichting RCOAK.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Binnenkort: IJstijd Dieren