Bijzondere leefomgeving

De Museumtuin

Een bezoek aan Museum Natura Docet is niet compleet zonder een wandeling door onze parktuin. Ontdek de verschillende landschappen, flora, fauna en kijkkunstwerken. De tuin heeft heel wat verrassingen in petto! Kinderen kunnen lekker schommelen, klimmen, zwieren en klauteren of op ontdekkingstocht met een speurtocht. Bij de vijver kan gevist worden met schepnetjes en kun je op jacht naar waterdiertjes in de zomerperiode. Met een beetje geluk kun je hier zelfs de ijsvogel in het echt zien!

Een echte belevenis

Bij de vennen is een bijzondere leefomgeving ontstaan waar planten zoals de Pilvaren en de inheemse klimmers zoals hop en wilde clematis groeien. Over de brug bij de vennen staat een houten ‘kijkdoos’, bedacht door Bruno Vermeersch. 

Wandelend door de parktuin (naar ontwerp van Cees van der Veeke voor Lola Landscape Architects) kom je, door het broekbos met omgevallen nog levende eik, via de es waar rogge groeit, bij het bijenhotel terecht. Er zitten veel verhalen in de houten toren. Het lijkt een zouttoren, zoals die vroeger rondom Boekelo te zien waren. Er staan enkele bijenkasten in de toren, welke beheerd wordt door onze imker Ton Eisink. Naast vrijwilliger geeft hij ook voorlichting over bijen, wespen en hommels. Tijdens de zomermaanden kun je in de observatiekast zelf de bijen van dichtbij bekijken.

De parktuin van Natura Docet is een belevenis geworden waar natuur en cultuur hun weg vinden en een verhaal vertellen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Binnenkort: IJstijd Dieren