Beleef een heerlijke dag uit!

Arrangementen

Museum Natura Docet is hét museum voor de hele familie. Een plek van betovering waar jij op avontuur gaat en oog in oog komt te staan met bijzondere dieren. Verwonder je over al het moois dat de natuur te bieden heeft.

Kinderfeestjes

Nodig al je vriendjes en vriendinnetjes uit voor jouw kinderfeestje in een museum. Hoe leuk is dat? Binnen en buiten het museum is van alles te beleven voor kinderen van alle leeftijden. Je kunt kiezen uit vijf verschillende thema feestjes of zelf een programma samenstellen. Na het programma (dat ongeveer 60 minuten duurt) heb je alle tijd om op avontuur te gaan door het museum en de tuin. Onze museumgidsen maken er een feest van en je steekt er nog iets van op ook.

Lerarenstaking 30 en 31 januari 2020 met korting naar Natuurmuseum Natura Docet Denekamp

Rondleidingen

Museum Natura Docet biedt rondleidingen waarmee je het museum, de collectie en tentoonstellingen nog beter kan leren kennen. Onze conservator of een andere enthousiaste gids neemt je graag mee langs bijzondere objecten en verhalen. Het is mogelijk de rondleiding te combineren met een wandeling door de tuin, een practicum, lezing of een ontmoeting met onze koningspython.

Onvergetelijk Natura Docet

Onvergetelijk Natura Docet is een speciale rondleiding voor mensen met dementie en hun dierbaren. Je kunt individueel of in een kleine groep, samen met een gids, op een ontspannen manier het museum bekijken. Deze manier van ‘samen kijken’ heeft een positieve invloed op het zelfvertrouwen en de stemming van de persoon met dementie. Ook komt het de relatie met de mantelzorger ten goede. Bovendien biedt het museum een veilige en inspirerende omgeving om met lotgenoten in contact te komen. De focus ligt tijdens de rondleiding niet op de ziekte, maar op het beleven van een inspirerende middag.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Binnenkort: IJstijd Dieren