Lesprogramma’s

Voortgezet onderwijs

‘Natura Docet’ betekent letterlijk ‘de natuur onderwijst’. De hele traditie van het museum staat dan ook in het teken van onderwijs. Een schoolbezoek is meer dan alleen leerzaam; het is een beleving. Leerlingen, studenten en begeleiders maken kennis met de wonderen van de natuur en ervaren ook de unieke en bijzondere kanten van het Twentse landschap en de dierenwereld.

Brugklas VMBO

Game Over of Next Level
Game Over of Next Level gaat over uitgestorven diersoorten zoals dino’s en mammoeten, maar ook soorten die zich aanpasten aan de veranderingen van de aarde. In een digitale presentatie komen evolutie, Darwin, genen, voortplanting, mutaties en nog veel meer aan de orde. Daarna moeten de leerlingen met rode of groene handschoenen aangeven of een diersoort uitgestorven is of nog leeft: ‘Game over of next level’. Vervolgens onderzoeken ze in de verschillende zalen aan de hand van 7 opdrachten sporen van evolutie.

Biologie, mens en gezondheid

Boek een schoolbezoek

Brugklas alle niveaus

Uniek dier op papier
Van groot tot klein zitten alle dieren stil in de museumzalen. Een ideale gelegenheid om nauwkeurig naar poten, lijven, koppen en ogen te kijken en ze na te tekenen. Als onderdeel van lessen beeldende vorming over kleuren en structuren past een bezoek aan Natura Docet goed. De leerlingen zien de dieren van dichtbij en komen in contact met een klein deel van de biodiversiteit die op aarde leeft en zich heeft aangepast aan allerlei omstandigheden.

Beeldende vorming, biologie evolutie

Boek een schoolbezoek

Lezingen

Als gastcollege op school of als onderdeel van een bezoek aan Natura Docet

  • Darwin doorgedacht
  • Evolutie algemeen
  • De biowinkel van Dinkel
  • Geologie van Twente
  • T-Rex is een nijdige kip

Boek een schoolbezoek

Natura-Docet-Museum-Omgeving02

Excursie Lutterzand

Vlakbij Denekamp ligt het Lutterzand, een geologisch monument met een stuifzandgebied waar de rivier de Dinkel nog doorheen meandert. Hier zijn verschillende excursies, workshops en activiteiten mogelijk.

Verschillende niveaus mogelijk, aardrijkskunde

Boek een schoolbezoek

Programma op maat

Activiteiten die aansluiten op het programma van de school of klas zijn ook mogelijk. Natura Docet heeft een uitgebreide collectie waar verschillende thema’s aan bod komen. Met echte natuurobjecten en relevante onderwerpen sturen we aan op het ontwikkelen van onderzoeksvaardigheden en verwondering. Neem contact op met coördinator educatie Luuk van Laar voor alle mogelijkheden.

Museum-Natura-Docet-Sfeer-2022
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Binnenkort: IJstijd Dieren