De rockster van de paleontologie geeft een lezing over het uitsterven van dinosauriërs op 3 januari.

Triceratops, Tyrannosaurus en Brachiosaurus… We kennen ze allemaal, maar toch weten we alleen wat hun botten over hen vertellen. Wat zou een oermens hebben gedacht bij het vinden van een dinosaurusskelet? En waarom fascineert hun massale uitsterving ons zo? Voor ons zijn het slechts fascinerende wezens uit een lang vervlogen tijdperk, maar voor Melanie During, zijn deze giganten dagelijkse kost. Met haar nieuwste boek, ‘De laatste lente van de dinosauriërs’, neemt ze ons mee door de geschiedenis van de dinosauriërs en hun onderzoekers en schijnt nieuw licht op het uitsterven van de dino’s.

Een tijdreis naar het verleden

Melanie During is niet zomaar een wetenschapper; ze heeft de gave om de prehistorie tot leven te wekken. Met haar boek duiken we in de wereld van de dinosauriërs zoals we die nog nooit hebben gezien. Zij ontdekte zelfs het (bijna) precieze moment waarop dino’s uitstierven. Eén lentedag, 66 miljoen jaar geleden, veranderde de koers van het leven op aarde voorgoed. In ‘De laatste lente van de dinosauriërs’ combineert During haar diepgaande wetenschappelijke kennis met persoonlijke verhalen. Ze vertelt over haar leven, haar passie voor fossielen en hoe het is om als vrouw in de wetenschap te werken. Deze persoonlijke touch maakt het boek niet alleen een schat aan informatie, maar ook een inspirerend verhaal over doorzettingsvermogen en liefde voor het vak.

Ontmoet Melanie During

Ben je nieuwsgierig geworden naar het boek en zou je Melanie graag persoonlijk willen ontmoeten? Op woensdag 3 januari om 13.30 uur geeft ze een lezing en heb je de kans om ‘De laatste lente van de dinosauriërs’ aan te schaffen en te laten signeren. Geschikt vanaf 8 jaar.

Dus, of je nu een doorgewinterde dinosaurusfan bent of gewoon nieuwsgierig naar de verhalen die onze aarde rijk is, dit boek en de lezing zijn een niet te missen ervaring. Laat je meeslepen door de verhalen van Melanie During en ontdek de wereld van de dinosauriërs op een manier die je nooit voor mogelijk had gehouden.

Letterspeurtocht Denekamp