musemkaart.JPG

Deel je Museumkaart of leen die van een ander

Van zaterdag 30 maart tot en met vrijdag 5 april is het weer zover: de Nationale Museumweek! Meer dan 450 musea door heel Nederland openen hun deuren met tal van leuke activiteiten. Het doel is simpel: we willen iedereen de kans geven om kunst en cultuur te ervaren.  Daarom kan tijdens deze week een ander ieders persoonlijke kaart gebruiken. Voor één week hoeven museummedewerkers niet aan de kassa te controleren of Jan echt Jan is of Melissa echt Melissa. Leuk, want het museum is van en voor ons allemaal!

Daarnaast bieden we nog een extra leuke actie! Als je een Museumkaart hebt, mag je iemand anders (zonder museumkaart) meenemen voor 25% korting van de entreeprijs (alleen tijdens de museumweek). Heb je zelf geen kaart? Vraag dan iemand in je omgeving of je zijn of haar kaart mag lenen. Een mooie kans om samen iets nieuws te ontdekken!

Ontdek meer met onze rondleidingen

Wil je meer weten over de unieke collectie van Natura Docet? Sluit je dan aan bij een van onze rondleidingen:

  • Woensdag 3 en donderdag 4 april om 13:30 uur.
  • De rondleiding is gratis en duurt ongeveer een uur.
Plezier voor het hele gezin

De Museumweek zit ook vol met verrassende activiteiten voor families. Ga op avontuur in het museum met een foto safari-speurtocht, zoek naar fossielen of test welke rol jij zou hebben in een wolvenroedel. Met Pasen bieden we een leuke Paasspeurtocht. En als je zin hebt om naar buiten te gaan, neem dan deel aan de “Hoe Alles Begon” stickerspeurtocht in de museumtuin. Een spannende tijdreis wacht op je!

De spelregels
  • Tijdens de Museumweek hoeven musea niet te controleren of de getoonde Museumkaart van de bezoeker zelf is.
  • Het is wel zo dat mensen de échte Museumkaart moeten laten zien. Geen kopie of foto van de kaart.
  • Er mag per kaart 1 bezoeker naar binnen. De bezoeker komt dus in plaats van de kaarthouder.
  • Extra actie Natura Docet: op vertoon van de échte museumkaart mag je één persoon meenemen voor 25% korting op de entreeprijs.
Letterspeurtocht Denekamp