Museum Natura Docet scoort hoog en is wederom Kidsproof!

Ieder jaar roept de Museumvereniging kinderen tot en met 12 jaar op om musea te bezoeken én deze te beoordelen.  Als een echte Museuminspecteur mogen kinderen hun mening geven over verschillende zaken. Ze hebben hun mening gegeven over alles, van de kwaliteit van de tentoonstellingen tot wat ze zouden veranderen als ze zelf één dag museumdirecteur zouden zijn. En dat waren er nogal wat! Meer dan 9.000 kinderen hebben in totaal 15.000 museuminspecties uitgevoerd.

Kidsproof: de Michelinsterren van de museumwereld

Het Kidsproof keurmerk is niet zomaar iets. Het is de Michelinster van de museumwereld, beoordeeld door de eerlijkste groep museumbezoekers: de kids zelf. Musea in alle 12 provincies mogen een jaar lang dit felbegeerde keurmerk voeren. En weet je wat? Wij ook! En daar zijn we maar wat trots op! Natura Docet kontving veel hoge cijfers en mooie beoordelingen als: ‘Het is erg leuk omdat je visjes en andere waterbeestjes kan vangen en bekijken, er zijn veel verschillende dieren en je kan Loesje de slang vasthouden’, en ‘Coole dingen om te doen en zien’.

Word jij de volgende museuminspecteur?

Nu de lijst van 2024 net bekend is gemaakt, is het nieuwe museuminspecteurs seizoen van start gegaan. Dus, waar wacht je nog op? Kom naar Natura Docet en word museuminspecteur: bezoek, onderzoek en geef je mening! Bovendien kun je leuke prijzen winnen als je meerdere musea inspecteert. Om museuminspecteur te worden, ga je naar de website van Museumkids. Je kunt ook de app downloaden. Dus, klaar om wat musea te inspecteren? We zien je graag bij Natura Docet!

Binnenkort: IJstijd Dieren