Lees & teken de petitie en steun ons!

Natura Docet, ONS natuurmuseum

112 jaar na oprichting verkeert museum Natura Docet in zwaar weer. Het team, vrijwilligers, bestuur en directie maken zich ernstige zorgen over de toekomst van het museum. Om ons draagvlak inzichtelijk te maken voor partijen die de toekomst van Natura Docet mede-bepalen, is een petitie in het leven geroepen.

Indien Natura Docet haar deuren zou moeten sluiten, creëert dat een leegte voor de regio Twente. Zowel de collectie, de rol als toeristische trekker als de inmiddels opgebouwde kennis en ervaring binnen de organisatie zullen dan verloren gaan. In de afgelopen periode is hard gewerkt aan meer zichtbaarheid voor het museum. De bezoekersaantallen, zowel lokaal als regionaal, zitten weer in de lift. Dit laat zien dat het museum een functie vervult voor bewoners én bezoekers van de regio.

Musea zijn onmisbaar in maatschappelijk debat

Veel belangrijke vraagstukken in de samenleving hebben één gemeenschappelijke deler: de natuur. Het is van groot belang dat we met elkaar de dialoog aan blijven gaan over actuele vraagstukken als het stikstofbeleid, de klimaatproblematiek en de achteruitgang van biodiversiteit. Om deze gesprekken te kunnen blijven voeren hebben we informatiestromen nodig die de wetenschap achter deze vraagstukken inzichtelijk, begrijpelijk en actueel houden. Musea als Natura Docet dragen actief bij aan kennisdeling rondom dit maatschappelijk debat en vervullen een belangrijke rol in educatie voor kinderen én volwassenen.

Wat is er nodig?

Om Natura Docet te kunnen behouden is een structurele financiering nodig om de vaste lasten van de organisatie te dragen. Hiervoor is door het bestuur een uitgebreide businesscase opgesteld. Daarnaast hebben we uw steun hard nodig om een krachtig signaal af te geven.

Natura Docet mag NIET verdwijnen! Steunt u en benadrukt u de urgentie van een kansrijke toekomst voor museum Natura Docet? Laat uw stem horen door deze petitie te ondertekenen.

Hartelijk dank voor uw steun, mede namens vrijwilligers, team en bestuur,

Jana Simmelink, directeur a.i.

Belangrijk: U ontvangt na het ondertekenen van de petitie een bevestigingsmail waarin u uw stemt dient te bevestigen. Anders wordt uw stem niet meegeteld.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Letterspeurtocht Denekamp