Dagelijks leuke activiteiten in de herfstvakantie!

Nachtbrakers in Natura Docet

Ben je op zoek naar een leuk en leerzaam dagje uit tijdens de herfstvakantie? Zoek dan niet verder! Van zaterdag 21 oktober tot en met zondag 29 oktober is ons bijzondere museum in Denekamp de plek waar je moet zijn. We hebben een hele reeks aan activiteiten gepland voor zowel jong als oud en we zijn de hele vakantie open van 10.00 tot 17.00 uur.

Nachtdieren in de spotlight

Zodra de avond valt, komen de nachtdieren tot leven. Vossen, egels, uilen, vleermuizen en meer worden actief zodra de zon ondergaat. Wil je meer weten over deze fascinerende nachtbrakers? Kom dan tijdens de vakantie naar ons museum en ontdek allerlei gekke weetjes tijdens onze kindercolleges. Maar dat is niet alles! Je krijgt ook de kans om oog in oog te staan met onze reptielen Loesje de Koningspython en Barry de Baardagaam. Ben je nieuwsgierig naar wat uilen eten? Doe dan mee aan ons braakballen practicum en ontdek het zelf!

Naast alle binnen activiteiten, is er buiten ook genoeg te beleven. Maak een heerlijke wandeling door onze museumtuin of ga op avontuur met een van onze speurtochten.

Bekijk de agenda hieronder om te zien wanneer de verschillende activiteiten gepland staan.

Praktische informatie

  • Natura Docet is alle dagen geopend van 10.00 – 17.00 uur.
  • Activiteiten & workshops zijn helaas niet vooraf te reserveren. Dit kan alleen op de dag zelf aan de balie. Om teleurstelling te voorkomen raden wij aan om tijdig naar het museum te komen. Vol is vol.
  • Programma onder voorbehoud.
  • Activiteiten zijn niet los te boeken. Altijd in combinatie met een entreekaartje voor het museum.

Alle speurneuzen verzamelen!

Natura Docet zoekt goede speurders voor onze speurtochten! Ga op een  waanzinnige reis door de tijd in de museumtuin en ontdek hoe alles begon. Een toffe sticker speurtocht met 22 opdrachten gebaseerd op het gelijknamige boek van Bouwine Bergsma en Adriaan Bijloo. Lukt het jou om je eigen tijdreis compleet te krijgen?

Liever binnen op avontuur? In het museum vind je allerlei bijzondere dieren. Weet jij ze allemaal te vinden? Ga op safari met deze speurtocht en beleef het museum op een leuke en avontuurlijke manier. Met foto-aanwijzingen en een beetje speurwerk ontdek je alle bijzondere dieren van het museum.

Smullen in het tuincafé

Tijdens je bezoek of na afloop daarvan ben je van harte welkom in het gezellige tuincafé voor een drankje en wat lekkers, speel een spelletje of ga aan de knutsel. Tijdens de vakantie is de keuken tussen 12.00 – 14.00 uur geopend voor een kleine lunch zoals tosti’s en poffertjes!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Binnenkort: IJstijd Dieren